Variera din LCHF

Det finns, och kommer antagligen alltid att finnas kritiska röster om LCHF. En del har frågat mig om det är så bra, eller inte. Vad ska jag säga? Jag kan bara säga att det det enda som är viktigt är om det fungerar, eller inte. Och det fungerar ju;. folk går ner i vikt, de blir bättre från sin diabetes, de mår bättre när de slipper vitt bröd, vitt ris och pasta, de orkar mer, är gladare och piggare. Och då känner jag att valet är lätt när det är så. Åtminstone tycker jag det. Så för att få lite variation på det hela och inte bara prata om LCHF så kommer här lite förslag på annan mat.

Italienskt är ett gott sätt att äta

Att äta mat från olika kulturer är inte fel. Italiensk mat går att få LCHF-vänligt, då det innehåller mycket rent kött, grönsaker och annat smått och gott.  Det är alltså inte bara pizza och pasta som många tror! Att äta ute på Italiensk restaurang Södermalm, går utmärkt att göra, så väl som du kan laga italienskt hemma. Om du vill äte på restaurang, kolla av menyerna via nätet innan du går dit. Då vet du vad du kan välja och inte. Ska du laga mat hemma, så föreslår jag saltimbocca med grillade grönsaker och mozarellaost.

Bjud på sallader till fest

Vill man bjuda in till fest kan du bjuda på olika goda och matnyttiga sallader, till exempel grillad kyckling, rostbiff, mozzarella, chevreost med valnötter, lax och quinoa och räkor med avokado, som du blandar med olika salladsblad, bulgur och goda röror. Det är riktigt festlig, god och nyttig mat. Det kan jag rekommendera, eftersom det är ett så trevlig sätt att bjuda till fest. Prova du med!

25 okt 2017