Variation på LCHF

Det finns, och kommer antagligen alltid att finnas kritiska röster om LCHF. En del har frågat mig om det är så bra, eller inte. Vad ska jag säga? Jag kan bara säga att det det enda som är viktigt är om det fungerar, eller inte. Och det fungerar ju;. folk går ner i vikt, de blir bättre från sin diabetes, de mår bättre när de slipper vitt bröd, vitt ris och pasta, de orkar mer, är gladare och piggare. Och då känner jag att valet är lätt när det är så. Åtminstone tycker jag det. Så för att få lite variation på det hela och inte bara prata om LCHF så kommer här lite förslag på annan mat.

Tapas är ett gott sätt att äta

Jag måste säga att något som faktiskt är bra LCHF-mat, med många kött-, fisk- och osträtter är tapas. Ni vet, spanska små rätter med bara goda saker. Man beställer in flera olika, små rätter, men håll er borta från tortilla och patatas bravad som bara innehåller potatis med lite tillbehör. Att äta tapas är som att bara äta det godaste av allt möjligt. Prova att äta friterade bläckfiskringar, så gott, grillade oxfiléspett med grönsaker och kalvfärsbullar, serranoskinka, tigerräkor och massor med chevreostar, mozzarella och oliver.

Bjud på sallader till fest

Vill man bjuda in till fest kan du bjuda på olika goda och matnyttiga sallader, till exempel grillad kyckling, rostbiff, mozzarella, chevreost med valnötter, lax och quinoa och räkor med avokado, som du blandar med olika salladsblad, bulgur och goda röror. Det är riktigt festlig, god och nyttig mat. Det kan jag rekommendera, eftersom det är ett så trevlig sätt att bjuda till fest. Prova du med!

24 sep 2017