Paj utan kolhydrater

Paj är ju så himla gott och det är en maträtt som fungerar vid så många olika tillfällen. Det vore synd att leva utan mat som paj och pizza, men vi vet ju också hur vansinnigt det är att sätta i sig mat så fullpackade med kolhydrater. Tur då att det finns alternativ för oss LCHF:are!

Jag ska hålla fest till Halloween och vill så gärna baka en pumpapaj, vilket blir första gången. Givetvis har jag testbakat redan och det blev suverän! Pumpan rev jag helt sonika, kryddade och fyllde min pajbotten med - det är kryddorna som ger smk i en pumpapaj för pumpan har ju inte hemskt mycket smak i sig.

Pajdegen gjorde jag enligt detta recept:

  • 3 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 tsk salt
  • 40 g smör
  • 1 ägg

Grädda skalet uttryck i en form för sig själv på 175 grader i ca. 8 min, tills det fått lite färg. Fyll sedan skalet med pumpamixen och äggstanning, toppa med god ost och grädda i ca. 40 min på 200 grader.

1 okt 2017