När du gillar att fiska

Om du är en person som tycker om att fiska, så är den perfekta semester att tillbringa på Mörrum River Lodge. Denna fiskelodge har tidigare varit ett rökeri innan det blev renoverat och ombyggt. Du sover i sköna sängar och har Mörrumsån precis utanför fönstret. Om du inte bara vill fiska så har du även nära till tre olika golfbanor. Mörrumsån är vida känt för sitt fantastiska laxfiske, men du kan även fiska öring här.

Olika typer av laxfiske

När det kommer till laxfiske och fiske av öring så kan du i Mörrumsån fiska följande::

  • Tidigt öringsfiske
  • Storlaxfiske
  • Sommarlax
  • Stor havsöringsfiske

Om du åker under maj och juni för att fiska lax, så är det storlaxfiske som gäller. Dessa laxar väger ofta närmare 15 kilo styck men du kan ha turen att få fiskar som är så tunga som 30 kilo! Åker du lite senare, så är det sommarlaxen du kan ha turen att få napp på. Dessa fiskar är inte så stora, de väger mellan 5-7 kilo, men det är ett roligt fiske att ägna sig åt. Dessutom finns det gott om dem under denna period.

Boka fiskepaket med boende

Mörrum River Lodge har fiskepaket som du kan boka. Då får du boende två nätter och en hel dags fiske i Mörrumsån. Utöver det så är det middagar och frukostar som du kan njuta av. När du har fiskat färdigt på kvällen, så finns det en särskild tillbyggnad du kan ställa av dina saker i, sen kan du bege dig till Ullsocken pub, som ligger vid pool 17, och diskutera hur fisket gick med alla de andra fiskarna som även de finns där. Du kan även ställa dig i flugbindarhörnan och binda olika typer av flugor att fiska med.

13 mar 2015