Julbord a'la LCHF

Det är den tiden på året nu - vi bjuds till julbord av jobbet, av vänner och sedan såklart det ultimata julbordet hemma med nära och kära. Det traditionella julbordet innehåller en hel del kolhydrater och är det något tid på året som även de mest strikta anhängarna till LCHF-dieten gör avkall på sina dietlöften så är det nu. Vi måste ju få unna oss godsaker som lussekatter, ris a'la Malta och vörtbröd. Resultatet? Viktuppgång, dålig mage och en känsla av nederlag och besvikelse på oss själva.

Välj rätt

Jag har blivit bjuden på julbord i Malmö redan nu i november (jag antar att platserna på de bästa restaurangerna fylls snabbt) och sedan ett julbord i Lund i mitten av december. I år ska jag undvika julbordets fällor. De saker jag inte kan avstå bakar jag själv hemma efter LCHF-regler och när jag är utbjuden håller jag mig till julbordets LCHF-vänliga alternativ, för det finns ju en hel del! Köttbullar, sill, skinka... mums!

Det är ju som så att om man avviker från en diet som gör att man mår bra i kropp och själ, då ska man ha räknat med konsekvenserna och ändå känna att det är värt det. För vissa funkar detta; de får kanske inte ont i magen, och de extra kilona kanske enkelt trillar dem när julen sedan är över igen. För mig är det varken si eller så, så i år ska jag vara ståndaktig - för min egen skull.

Det blir en utmaning, men jag gillar utmaningar!

 

1 dec 2016