Grillning med lchf

Sommaren är nog den bästa tiden att leva efter lchf. Det eftersom att det går att grilla så otroligt mycket goda saker som är just lchf-vänligt. Jag brukar under sommaren trappa ner en del på träningen, men äter ännu kosttillskott från Fitline PM International. Sedan även lite andra bra tillskott, så att det inte blir några brister. Det jag kanske unnar mig lite för mycket under sommaren är vinet. Det är inte så lchf-vänligt, men ack så gott att dricka till det man grillar. Men jag brukar bara tillåta mig det under mina veckor med semester.

Massa gott att grilla

Det finns som sagt en massa bra alternativ för oss som äter lchf när vi ska grilla. Dels gott kött men även alla dessa goda såser och krämiga röror man kan göra!

Här är två favoriter jag grillar i sommar:

Hamburgare med getost och "pommes"

Ingredienser
100 g smör och olivolja, till stekning
2 rödlökar
1 msk rödvinsvinäger
750 g nötfärs
salt och peppar, efter smak
150 g getost
200 g grönsallad
Grönsakspommes
600 g zucchini
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl parmesanost, riven
1 tsk lökpulver
1 tsk salt
½ tsk peppar
2 ägg
3 msk olivolja
Het tomatmajonnäs
2 dl majonnäs
1 msk tomatpuré
1 krm tabasco eller cayennepeppar
salt eller peppar, efter smak

Instruktioner
Blanda ingredienserna till tomatmajonnäsen och ställ in i kylen.
Sätt ugnen på 200-225 grader. Ta fram en ugnsplåt och lägg bakplåtspapper på.
Knäck äggen i en djup tallrik och vispa samman.
Blanda mandelmjöl, parmesanost och kryddor i en annan tallrik.
Skär squashen i centimetertjocka stavar. Ta eventuellt bort kärnhuset först.
Rulla stavarna en och en i paneringen. Doppa i ägget och sedan ytterligare en gång till i paneringen.
Lägg på ugnsplåten och ringla olja över. Sätt in i ugnen, cirka 20-25 minuter eller tills pommes fått fin färg.
Gör under tiden själva hamburgaren. Börja med att skiva löken tunt och smörstek mjuk på medellåg värme. Tillsätt vinägern mot slutet, rör om och låt koka ner. Salta och peppra efter smak. Lägg åt sidan.
Forma platta hamburgare med händerna eller köp färdiga. Stek eller grilla hamburgarna som du vill ha dem. Riktigt genomstekt eller lite rosa. Salta och peppra mot slutet.
Ta fram en tallrik lägg lite skuren sallad i botten, sedan lök, hamburgare och toppa med några skivor getost. Servera direkt med grönsakspommes och tomatmajonnäs.

Baconlindad halloumi

Ingredienser
200 g halloumi
150 g bacon
1 msk olivolja (valfritt)

Instruktioner
Skär osten i 8-10 stavar och torka av med hushållspapper.
Linda baconskivorna runt om. Stek i panna med lite olivolja tills baconet fått fin färg. Eller grilla i ugnen 225 grader cirka 15 minuter.
Det går också bra att använda utomhusgrill.

8 jul 2019