Att äta LCHF

”Tittar man på studier som är gjorda på liknande kost så visar det effektivare viktminskning och bättre hälsovärden. Mina patienter har fått bättre blodsocker och kan klara sig med mindre mediciner. Hälsoeffekterna är mer intressant än viktminskningen.” – Andreas Eenfeldt, specialist allmänmedicin.

Att äta enligt LCHF, är ingen diet, det är en livsstil. Många går över till att äta enligt denna metod, för att snabbt gå ner i vikt. Självklart kommer du, om du äter strikt LCHF, att märka en stor skillnad till en början. Särskilt om du har ett antal kilon att bli av med. Men som citat säger ovan, så är det inte enbart för viktminskning man bör gå över till att äta LCHF, utan även för att få en bättre hälsa.

Att lägga om till att äta enligt LCHF kan vara alltså vara bra ur andra synpunkter än bara det att gå ner i vikt. Att låta bli kolhydrater, stärkelse och socker kan för många vara befriande. Det finns mycket information om denna kosthållning på nätet och du kan ta till dig det du känner passar dig och vad du vill med att börja äta LCHF.

29 jul 2015